Thursday, July 24, 2008

Brother Hcj

Aku tahu di masa kini bro Hcj sedang meng’explore’ blog aku ini. Itu kerana telah aku ’expose’kan blog ini padanya.

Aku mengenali beliau setelah sama-sama mengikuti pengajian Diploma IT di Cosmopoint Penang pada Jun 2006. Sekarang Julai 2008, sudah dua tahun masa berlalu dan kami masih berhubungan. Beliau masih meneruskan perjuangan dan aku telah terpisah jauh ke selatan bersama pulak dengan Cosmopoint Seremban.

Sedikit sebanyak rahsia aku mungkin telah terbongkar di sini. Tadi sebentar, aku mengaudit kembali blog ini, mana lah tahu ada perkara yang sensitif atau tidak sengaja telah aku tulis di sini mengenai kawan aku ini. Rasanya, ini kali kedua aku mengaudit blog ini. Kali pertama, setelah bos aku tahu bahawa aku ada blog tersendiri. Pada masa itu, kalau tidak salah pada Disember 2007, bos aku sudah ’sound’ tentang blog ini. Jadi, buat apa lagi, terus saja aku menyekat laluan masuk blog dan hanya membuka pada seorang saja ’peminat’ aku, iaitu dengan mendaftarkan email beliau.

Setelah beberapa bulan dan keadaan kembali aman dan mungkin bos aku telah pun lupa tentang kewujudan blog ini. Maka inilah kamu dapat kembali menjenguk kandungan blognya di sini. Tapi, aku dengan sengaja menghilangkan kewujudan blog ini dalam profil diri.

Sebenarnya, tiada banyak benda pun yang aku cerita tentang bos aku ini. Cuma, adalah sedikit luahan ketidakpuasan dan mungkin ada juga janaan idea-idea yang dirasakan bernas untuk samada membetulkan keadaan atau diri bos itu sendiri. Itulah sebahagian dari tujuan adanya blog..tempat untuk meluahkan perasaan dan menyimpan diari kehidupan.

Akhirnya, mungkin adanya yang bertanya, kenapa bahasa yang digunakan agak skema. Jika kamu perasan pada permulaan penulisan blog ini bahasanya lebih pasar sikit dan kemudian semakin menjadi bahasa surat pulak. Ini atas nasihat sifupts supaya aku(blogger) menjadi penyumbang kepada memartabatkan bangsa dan bahasa. Tulisan yang menggunakan bahasa melayu tinggi ini akan sentiasa ’evergreen’.

Aku tak nak komplen bahasa blog yang kalian gunakan. Itu masing-masing lah..tapi he he bukankah bahasa itu jiwa diri si anak bangsa. Kalau haprak bahasa yang digunakan..”lu fikirlah sendiri,” kata Nabil..kuar kuar kuar.

33 comments:

[mohamadtahir] [mz] said...

uit....tq n x sangka tajuk hebat ko niii...ermmm...aku antara sempat dan tidak ja selongkar tetiba hg dh edit...apa laaa..

aku x kesah pn apa yg hg tulis pasal aku...:)

aku terima kelemahan dn ketidakpuasan hati kaa...kiki

tp blog dn teknologi mmg mndekatkan kita:)salam!

Anonymous said...

order xanax online generic name for xanax - xanax 2

Anonymous said...

diazepam 5mg diazepam 60 mg - what does valium do to a person

Anonymous said...

buy zolpidem highest dose of zolpidem - zolpidem 10mg no prescription

Anonymous said...

valium antidepressant valium dose social anxiety - 5mg valium too much

Anonymous said...

zolpidem online is ambien cr generic yet - canada pharmacy online ambien

Anonymous said...

buy diazepam diazepam 5 mg espanol - buy valium online usa no prescription

Anonymous said...

ativan pills ativan overdose side effects - ativan side effects hives

Anonymous said...

diazepam 5mg diazepam 2mg tablets side effects - diazepam dosage compared to xanax

Anonymous said...

xanax no prescription xanax overnight shipping no prescription - best generic xanax 2mg

Anonymous said...

ativan price ativan dosage status epilepticus - buying ativan online-no prescription

Anonymous said...

buy diazepam diazepam 2mg for back pain - que es un diazepam

Anonymous said...

alprazolam without prescription xanax dosage for adults - xanax high heart rate

Anonymous said...

buy alprazolam online without prescription canadian pharmacy xanax no prescription needed - buy cheap xanax no prescription

Anonymous said...

buy xanax cheap taking 2mg xanax - xanax xr 2mg price

Anonymous said...

buy ativan what is lorazepam 1mg tablets - ativan dosage pregnancy

Anonymous said...

discount ativan ativan dosage forms - uses for drug ativan

Anonymous said...

buy xanax buy xanax australia - taking 7 xanax bars

Anonymous said...

cheapest ativan buy ativan europe - ativan 2mg tablet

Anonymous said...

buy somas many carisoprodol overdose - carisoprodol lethal dose

Anonymous said...

order carisoprodol online caridoxen naproxeno carisoprodol side effects - carisoprodol overdose amount

Anonymous said...

valium online no prescription 5mg valium and beer - valium 5mg diazepam

Anonymous said...

buy valium online side effects valium cats - generic liquid valium

Anonymous said...

cheap zolpidem ambien cr high - listen to ambien music online free

Anonymous said...

Vasopressor Medications order prednisolone - purchase prednisone http://www.prednisone4sale.com/#purchase-prednisone

Anonymous said...

Scenic Point Two Medicine Pass order diflucan online no prescription - fluconazole online http://www.diflucansaleonline.net/#fluconazole-online , [url=http://www.diflucansaleonline.net/#buy-fluconazole-online-no-prescription ]buy fluconazole online no prescription [/url]

Anonymous said...

Medication For A Yeast Infection buy generic lexapro - buy lexapro http://www.costoflexaproonline.net/#buy-lexapro , [url=http://www.costoflexaproonline.net/#buy-lexapro-online ]buy lexapro online [/url]

Anonymous said...

tmd cheap cytotec - cytotec 200mg http://www.cytoteconlinecheap.net/#generic-cytotec, [url=http://www.cytoteconlinecheap.net/#generic-cytotec]buy cytotec [/url]

Anonymous said...

xrh order atomoxetine - atomoxetine cost http://www.stratteraforsale.net/#atomoxetine-cost , [url=http://www.stratteraforsale.net/#atomoxetine-without-prescription ]atomoxetine without prescription [/url]

Anonymous said...

Hello, maxalt no prescription - maxalt online http://www.maxaltforsale.com/#maxalt-online , [url=http://www.maxaltforsale.com/#maxalt-price ]maxalt price [/url]

Anonymous said...


2 generic duloxetine - generic duloxetine http://www.cymbaltagenericonline.net/#generic-duloxetine, [url=http://www.cymbaltagenericonline.net/#generic-duloxetine]generic duloxetine[/url]

Anonymous said...

6, adipex generic - adipex without rx http://www.costofadipex375.com/#adipex-generic, [url=http://www.costofadipex375.com/#buy-cheap-adipex]cheap adipex 37.5 mg[/url]

Anonymous said...

3, klonopin for sale - klonopin online http://www.klonopinsaleonline.com/#klonopin-for-sale, [url=http://www.klonopinsaleonline.com/#buy-cheap-klonopin]generic klonopin online[/url]