Tuesday, May 12, 2009

Harapan

Aku@CK masih cuba mengekalkan momentum untuk menjadi eksekutif@pegawai dari hari menjak interview hari tu. Apa yang dibuat ialah kembali mentelaah kitab-kitab yang pernah dipelajari kat U dulu dan bacaan berkenaan perkara ini. Di samping pelajaran ‘English made easy”.

Sebenarnya CK dah pun putus harapan untuk menjawat jawatan ini, al-maklumlah dah tiga kali gagal. Tapi dek kerana ada perubahan taktik kali ini, seperti yang diceritakan sebelumnya, ubah mintak gred yang rendah sikit, Maka memohon jualah untuk jawatan ini. Alih-alih dipanggil jugak untuk jawatan yang seperti gred biasa diminta. Itulah, semasa interview pada sesi penutup, diberi peluang untuk bercakap apa saja maka ini yang CK hamburkan. Terkejut dek panel interview tu, tapi biasalah depa cover line. Panggil kerana ada degree kononnya, sebab tak de diploma yang berkaitan dan bla bla.. tah apa-apa lagi.

Harap tetap harap, selagi surat kekecewaan atau dukacita tidak datang, selagi itulah berharap. Pada masa yang sama dah ‘sound’ member mintak hadiah senapang bola cat sebagai hadiah perpisahan itu nanti. Juga ‘sound’ ibunda tercinta tentang peluang boleh balik kampung, bila naik pangkat nanti.

Masih sedih bila kawan sebilik semasa kat Key El dulu dah dapat balik kampung dan cabut macam tu saja. Bila dah parking kat sana, siap layan-layan customer, baru nak bagi tau dah dapat tukar sana. Tak pe, tunggulah..giliran den akan menyusul nanti..

Haaaaarapan setinggi gunung…tiba-tiba je teringat lagu ni plak..BDB nyanyi nihh.

No comments: