Saturday, September 30, 2006

Baru nak timbul

Salam kepada dunia..

Sudah enam bulan aku tidak mengemakini blog ini. Sudah tentu peminat aku pun sudah lari. Yang pasti aku punya enjin webstat pun dah menhilangkan diri. Jadi, aku pun tidak tahu lagi sepanjang peninggalan aku ini, ada ka sesiapa yang menjenguk blog ini, selain aku sendiri.

Berita sudah basi..
Aku sepatutnya konvo pada 10.09.2006 hari itu. Tetapi, aku pun tidak pergi untuk berkonvo, sebabnya si Tun yang berikan 'apa itu' hanya berikan 'apa itu' sekeping kertas kosong saja. Bila pulangkan jubah nanti barulah diberi sekeping degree dan transkripnya sekali. Sebab keduanya, aku tidak mahu sibuk-sibuk dengan orang ramai dan mendiamkan diri di dalam dewan itu selama sepetang. Sebab ketiga, aku malu sama pensyarah undang2 syarikat yang aku buat 'spoil' pada akhir semester hari itu. Tentu dia ada dalam dewan itu, pada petang itu dan mungkin nanti katanya" Inilah budak yang kena marah dengan aku sebab tidak hantar tugasan tepat pada masanya". Katanya pada masa itu"Senang la lagu tu, tugasan tak hantar. Tapi minta soalan tambahan lagi". Arakian di akhir kan cerita, terpaksalah aku merayu melalui email untuk bagi lulus subjek ini. Dan keputusannya dapatlah 'D'. Bergraduat jugak.

Berita terkini..

Aku sambung belajar buat DIT kat Cosmopoint Penang pulak. Mula belajar 26.08.2006 hari itu. Sekarang dah masuk ke semester 2. Ambil paper DB dan Intro to Programming. Pensyarah aku (sufikeramat.blogspot.com)..nampaknya gila-gila sikit. kalau kamu masuk kat blog dia ni, pada masa ini, itulah muka dia. Yang dua orang kawan-kawan perempuan dia tu, itu orang yang membawa aku masuk ke Cosmopoint Penang. Jumpa semasa aku pergi makan angin kat Langkawi. Dia orang buat promosi kat sana. Apa nama tempat itu..Wisma Peladang? Aku yang kemaruk nak belajar kembali, tergesa-gesalah mendaftarkan diri. Lagi, depa nak bagi 'notebook' sebiji. Lagi cepatlah aku mendaftarkan diri.

Kerjaya aku..

Selepas mendapat transkrip sementara sudah dua kali aku pergi temuduga. Yang satu itu, jawatan IT Tertinggi dan yang lagi satu itu jawatan yang setaraf dengan kelulusanBBA aku. Tapi, aku sudah dapat surat dukacita untuk jawatan yang setaraf dengan kelulusan aku itu. Kalau kamu semua nak memohon silalah lawat laman web ini, www.tnb.com.my . Company aku sudah offer kat orang luar pulak. Tarikh tutup 6.10.2006.
Jawatan IT, aku dok tunggu jawapannya dalam minggu-minggu ini.

Okay, setakat ini dululah.

Wasalam.

No comments: