Tuesday, April 20, 2010

Hakikatnya

Sumber : http://dairiana.blogspot.com/2010/01/kita-mudah-lupa.html

Antara pendirian teguh perawat yang kena diperakui:

Tiada apa-apa pada ayat atau doa atau Kaedah atau bahan cuma sekadar alat.Tiada apa-apa pada ilmu pengetahuan.ALLAH tidak melihat wajah, pangkat serta kedudukan kita..walaupun kita berlabel dato’. Tok guru, maha guru, sifu atau ‘garpu’…macam-macam lagi “u”.Apa-apa pun seperti mana yang Wak pernah bagitahu sebelum ini, semua itu adalah ‘makhluk’ atau benda mati, hidup kerana dihidupkan oleh ALLAH swt. Doa benda mati, ayat benda mati, ilmu benda mati, tok guru benda mati, Wak benda mati..( lagi-lagi Wak) dan hidup semua ini, doa jadi makbul, ayat menjadi hikmat, tok guru jadi maha guru..semuanya adalah kerana ALLAH. ALLAH BERKUASA kita tiada kuasa

...maka kerana itu janganlah kita angkuh, janganlah kita sombong, dapat sembuhkan budak demam panas kerana sakit chikungunya, mampu menewaskan saka beruang..he!he, boleh merawat kanser, boleh buat teknik peluru berpandu..dan bermacam-macam lagi kelebihan yang tampak dahsyat, dah anggap diri rasa hebat..kalah sifu nu..tak hebat darul tu, sijil kopi O doktor tu..walaupun pangkat dia tok, atau dato’ apatah lagi baru sekadar ustaz..orang macam Wak..hoi!! dah lah tak berpendidikan agama jauh sekali memang tak masuk dalam rekod langsung. Kita mudah lupa…Wak memang pelupa..

( Inilah hakikatnya..kalau sudah tahu hakikat, baru boleh makrifat - Penulis )

Nota : Sebelum ini saya cut & paste menggunakan Ctrl+C dan paste guna Ctrl+V rupanya silap dan tidak menjadi. Sebetulnya guna Ctrl+A dan kemudian Ctrl+V.

No comments: